Buğday Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak aşurelik buğday(geceden ıslatılmış olmalı), 2adet soğan, 150gr kıyma,2kaşık un, 1kase yoğurt, 1demet maydanoz, yağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Önceden ıslattığınız buğdayı haşlayınız. Kıymadan minik köfteler yapınız. Rendelediğiniz soğanı köftelerle kavurun içine buğdayı katıp ½ saat suda kaynatın. Yoğurdun içine unu katıp iyice karıştırın. Bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Bir miktar daha kaynatarak ocaktan indirin ve servis ederken maydanozla süsleyin

Anahtar Kelimeler: Buğday Çorbası tarifi, Buğday Çorbası nasıl hazırlanır, Buğday Çorbası nasıl yapılır, Buğday Çorbası yemek tarifi, Buğday Çorbası yapılışı