Romlu Kurabiye
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
125gr margarin, 2bardak şeker, 3adet yumurta, 3bardak un, 1paket kabartma tozu, 3 kaşık rom, tuz, pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Şeker, yumurta, margarin, bir tutam tuz karıştırılır. İçine rom katılır. Kabartma tozunu önce un ile karıştırıp sonra karışıma eklenir. Ortaya çıkan hamurdan parçalar koparılıp şekillendirilir. Kızgın yağda kızartılır. Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpilir.
Anahtar Kelimeler: Romlu Kurabiye tarifi, Romlu Kurabiye nasıl hazırlanır, Romlu Kurabiye nasıl yapılır, Romlu Kurabiye yemek tarifi, Romlu Kurabiye yapılışı