Meyveli Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8-10 edet çilek veya vişne
1 paket kabartma tozu
200 gram margarin
10 yumurta
1 kg un
1 kivi
1 muz

Şurup için

1 su bardağı kayısı marmelatı4 bardak su
1 limonun suyu
1 kg şeker




HAZIRLANIŞI

Şurup hazırlamak için suyla şekeri kaynatın. Taşmasına yakın içine limon suyunu sıkın. Ocaktan alıp, soğutun. Un, kabartma tozu, margarin ve yumurtaları yoğurup, yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Üzerine nemli bir bez örtüp, yirmibeş dakika kadar dinlendirin. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara boşaltın. Orta hararetteki fırına koyup, kabarana değin pişirin. Hazırladığınız şerbetin içine atın. On - Onbeş saniye sonra delikli kepçeyle çıkartın. Şuruptan çıkarttığınz tatlıların kenarına doğranmış karışık meyvelerden dizin. Kayısı marmelatıyla servis yapın.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Meyveli Tatlı tarifi, Meyveli Tatlı nasıl hazırlanır, Meyveli Tatlı nasıl yapılır, Meyveli Tatlı yemek tarifi, Meyveli Tatlı yapılışı