Boşnak Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg süt, 1paket margarin, 500gr un, 2adet yumurta, çay kaşığı karbonat
Şurup için 4 bardak su, 3 bardak şeker kaynatıp ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Margarini; süt ile kaynatın. Bu arada içine karbonatı ve unu ilave edin. Hızlıca karıştırın. 10dk kadar bu şekil karıştırın. Karışım ağırlaşacaktır. Hamur halini alınca ocaktan indirin. Üzerine yumurta sürün. Yağlı tepsiye yayın elinizle düzeltip dilimleyin. 160 derecede pişiriniz. Fırından çıkarınca sıcağıyla şerbetini yedirin.

Anahtar Kelimeler: Boşnak Tatlısı tarifi, Boşnak Tatlısı nasıl hazırlanır, Boşnak Tatlısı nasıl yapılır, Boşnak Tatlısı yemek tarifi, Boşnak Tatlısı yapılışı