Mamul
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1paket margarin(erimiş olacak), 1bardak zeytinyağı, ½ kg irmik, 1bardak su, alabildiği kadar un, ½ bardak şeker, tarçın, ceviz, pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Şekeri tarçın ve dövülmüş cevizle karıştırın. Unu; su, irmik, zeytinyağı ve margarinle yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan minik parçalar koparın ve içlerini parmağınızla oyun. Bu boşluklara cevizli karışımı döküp ağızlarını kapatın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Orta ısıda pişiriniz. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiniz.
Anahtar Kelimeler: Mamul tarifi, Mamul nasıl hazırlanır, Mamul nasıl yapılır, Mamul yemek tarifi, Mamul yapılışı