Kadınbudu köfte
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
½ kıyma, 3adet yumurta, 1adet soğan, 2adet patates, 1fincan haşlanmış pirinç, 200gr bezelye, 2adet havuç,1kaşık margarin
HAZIRLANIŞI
Bezelye havuç ve patatesi haşlayın, doğrayıp bir kenarda bırakınız. Kıymanın yarısını az yağda kavurun; kalan yarısını da bu kıyma ılınınca çiğ kısımla karıştırınız. Soğan, pirinç, yumurta, tuz, baharatla beraber kıymalara karıştırıp yoğurunuz. Eti bir miktar dinlendirin. Pişireceğiniz vakit şekillendirin ve yağda kızartın. Servis yaparken yanında sebzeleri de sunun.
Anahtar Kelimeler: Kadınbudu köfte tarifi, Kadınbudu köfte nasıl hazırlanır, Kadınbudu köfte nasıl yapılır, Kadınbudu köfte yemek tarifi, Kadınbudu köfte yapılışı