Paşa mantısı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
750gr kıyma, 1,5kg yufka(baklavalık), 2adet soğan, 125gr margarin, yoğurt, 2diş sarımsak, tuz-karabiber, dereotu, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsisini yağlayınız. Soğanları rendeleyiniz. Buna çiğ kıymayı, tuz ve karabiberini çok az dereotu ekleyip karıştırınız. Yufkayı serin ve içine harcı döküp; yufkayı dürünüz. Tepsiye tek tek diziniz. 170derecede kızartınız.
Yağı eritip üzerine kırmızıbiber dökünüz. Yoğurdu da sarımsaklayınız. Servis yaparken bu karışımları önce yoğurt sonrasında yağ olmak üzere yufkalara dökebilirsiniz.
Anahtar Kelimeler: Paşa mantısı tarifi, Paşa mantısı nasıl hazırlanır, Paşa mantısı nasıl yapılır, Paşa mantısı yemek tarifi, Paşa mantısı yapılışı