Yumurtalı Lahana Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg lahana, 250gr ıspanak, 2adet soğan, 8adet yumurta, 1demet maydanoz, 1fincan galeta unu, 2kaşık margarin, tuz




HAZIRLANIŞI

Lahanayı tuzlu suda haşlayın. Yumurtaları haşlayın ve ufakça doğrayın. Lahanayı suyundan süzüp 12 yaprağını ayırın. Kalan lahananın kalın damarlarını ayırın ve ufak afak doğrayın. Ispanağı yıkayınız soğan ve maydanozla beraber doğrayın. Sonra bütün bu malzemeyi galeta unuyla karıştırınız. Tuz ekleyin. Lahana yapraklarını dolma olarak sarınız. Tepsiyi yağlayıp dolmaları buraya dizin.160 derecede bir saat kadar pişiriniz.

Anahtar Kelimeler: Yumurtalı Lahana Dolması tarifi, Yumurtalı Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Yumurtalı Lahana Dolması nasıl yapılır, Yumurtalı Lahana Dolması yemek tarifi, Yumurtalı Lahana Dolması yapılışı