Mantarlı Pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 bardak pirinç, 1adet soğan, 50gr mantar, 1kaşık margarin, rendelenmiş kaşar peyniri, 1küp et suyu (bulyon), ½ bardak beyaz şarap, 1 kaşık zeytinyağı, tuz-karabiber.
HAZIRLANIŞI
Bulyonu, 2 bardak suda eritiniz. Soğan ve mantarları doğrayın1kaşık zeytinyağı ve ½ kaşık margarinle örseleyin. Yıkadığınız pirinci ekleyiniz. Birkaç sefer karıştırıp şarabı, tuzu, biberi ekleyiniz. Kaynayan et suyunu katınız. Pirinçlerin üstünü kaplamalı. Suyunu çekince kalan margarini ve peyniri ekleyip karıştırınız. Servise hazırdır.
Anahtar Kelimeler: Mantarlı Pilav tarifi, Mantarlı Pilav nasıl hazırlanır, Mantarlı Pilav nasıl yapılır, Mantarlı Pilav yemek tarifi, Mantarlı Pilav yapılışı