Yufkalı Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ tavuk, 1 adet yufka, 1,5 su bardağı pirinç, margarin




HAZIRLANIŞI

Öncelikle pilav hazırlayın ve dinlenmeye bırakınız. Tavuğu haşlayın. Yufkanın yarısı sığacak büyüklükteki bir tepsiyi yağlayınız. Yufkanın yarısı taşacak şekilde tepsiye yerleştiriniz. İçine pilav ve tavuk etinden koyunuz. Yufkanın üstünü kapatıp 180 derecede 10dk pişiriniz. Yufkanın pembeleşmesi yeterlidir. Fırından çıkartınca üzerine biraz su serpeleyin ve yumuşamasını bekleyiniz. 10dk içinde servise hazır olacaktır.

Anahtar Kelimeler: Yufkalı Tavuk tarifi, Yufkalı Tavuk nasıl hazırlanır, Yufkalı Tavuk nasıl yapılır, Yufkalı Tavuk yemek tarifi, Yufkalı Tavuk yapılışı