Viskili Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1paket margarin, 1paket vanilya ve kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kakao, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı ceviz.
Şurup için 1,5 bardak su, 1bardak şeker, 3 kaşık viski




HAZIRLANIŞI

Yumurta, şeker, yağ (margarin eritilmiş olmalı), yoğurt mikserle çırpın. Bir başka kap içinde un, kabartma tozu, kakaoyu karıştırınız. Daha sonra bu iki karışımı birbirine yediriniz. Cevizi ilave ediniz. 160 derecede pişiriniz. Diğer yanda şerbetini hazırlayın 1,5 bardak su, 1 bardak şeker ile kaynatınız. Soğurken içine 3kaşık viski dökünüz. Kekiniz soğuduğu vakitte şerbeti üzerine kaşık kaşık yediriniz. Suyunu çekince servis için hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Viskili Kek tarifi, Viskili Kek nasıl hazırlanır, Viskili Kek nasıl yapılır, Viskili Kek yemek tarifi, Viskili Kek yapılışı