Yaprak Sarma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yaprak, ½ kıyma, 2 su bardağı pirinç, 1adet soğan, 6diş sarımsak, ½ demet taze nane ve maydanoz,1kaşık salça, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Yapraklar taze ise kaynar suda batırıp çıkarınız. Maydanoz ve naneyi doğrayın, soğanı rendeleyin, sarımsakları ezin, pirinci de önceden yıkamış olun. Bütün malzemeyi birbirine katınız. Karıştırıp yoğurunuz. Ardından yaprakların içlerine koyup; yaprakları sarınız. Orta boy bir tencere kullanarak, dolmaların üzerine 2 bardak su ilave ediniz. Bir tabakla kapatarak hızlı ateşte pişiriniz. Suyunu biraz çekince altını kısınız. Suyunu çektiği vakit tabağı alabilir alını kapatırsınız.

Anahtar Kelimeler: Yaprak Sarma tarifi, Yaprak Sarma nasıl hazırlanır, Yaprak Sarma nasıl yapılır, Yaprak Sarma yemek tarifi, Yaprak Sarma yapılışı