Balık Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg palamut, 1kg patates, 1kg soğan, 3 adet yumurta, 1avuç fıstık, 1avuç kuş üzümü, yenibahar, karabiber, tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkları haşlayıp didikleyerek bir büyük bir kâse içine alınız. Patatesi de haşlayıp rendeleyiniz. Soğanı rendeleyip suyunu sıkınız ve posasını patatesle beraber kâseye katınız.
Yumurta, fıstık, kuş üzümü, yenibahar, karabiber, tuz hepsi kâseye eklenir. Bunları iyice karıştırınız ardından parmak köfteler haline getiriniz ve una bulayıp kızgın yağda kızartınız. Soğuk olarak servis ediniz.

Anahtar Kelimeler: Balık Köftesi tarifi, Balık Köftesi nasıl hazırlanır, Balık Köftesi nasıl yapılır, Balık Köftesi yemek tarifi, Balık Köftesi yapılışı