Kalkan Balığı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1.5kg kalkan balığı,2kaşık sirke, 1 kaşık kapari, 1fincan su, 1adet dilimlenmiş limon ve de suyu, 1demet maydanoz, 200gr margarin, 1 kaşık hardal, 1kaşık salça, alabildiğine un, tuz-karabiber




HAZIRLANIŞI

Balıklara tuz ve karabiber ekip una bulayınız. Bunları margarinle kızartarak pyrex tabağa yan yana koyunuz. Tavada kalan margarine ½ un ve doğranmış kapari koyup kavurunuz. Hardal ve salçayı sirkeyle sulandırıp üzerine ilave ediniz. Limon suyu ekleyip iyice karıştırınız. Bu sosu balıkların üstüne döküp 5dk kadar kızgın fırında bekletiniz.(minimum 180 derece) Fırından çıkartınca maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yaparsınız.

Anahtar Kelimeler: Kalkan Balığı tarifi, Kalkan Balığı nasıl hazırlanır, Kalkan Balığı nasıl yapılır, Kalkan Balığı yemek tarifi, Kalkan Balığı yapılışı