Kalamar Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

istenilen miktarda kalamar, soğan,1paket dolmalık fıstık, pirinç, tuz, şeker, karabiber, tarçın, 1fincan zeytinyağ




HAZIRLANIŞI

Kalamarların, kollarını gövdesinden ayırın. Gövdeden kesilen kısımdan itibaren 10cm uzunluğunda kesiniz. Kolların geri kalan kısımlarını ise 2cm aralıkla kesiniz. Bu parçalar ayrı ayrı dursunlar.
Bir tencere içinde ufak doğradığınız soğanı, dolmalık fıstıkla beraber kavurunuz. Bunun içine suda yıkanmış pirinci ve 2cm’lik kolları ekleyip 10dk daha kavurunuz. (kalamar uzun pişeceği için, pirinç lapa olmaz) Baharatlarını ekleyip soğumaya bırakınız.
Kalamarların gövdesinden içeriye kolların 10cm’lik uzantıları sallandırılır. Başlangıç kısımları dolmaya kapak vazifesi görecek. Dolma içi doldururken başın içeriye girmemesine özen gösteriniz. Harçla doldurduktan sonra tencereye diziniz. Pişirmeye başlayınız. Kalamarlar sularını saldıktan sonra 2 bardak su ilave ediniz. 2 saat kadar ağır ateşte pişiriniz. Kalamarlar yumuşayınca, ateşten indirmeden 1 fincan zeytinyağını üstünden gezdiriniz.

Anahtar Kelimeler: Kalamar Dolması tarifi, Kalamar Dolması nasıl hazırlanır, Kalamar Dolması nasıl yapılır, Kalamar Dolması yemek tarifi, Kalamar Dolması yapılışı