Napoliten Erişte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ paket erişte, 1kg ıspanak, 1paket mantar, 1şişe süt, 1kaşık un, 2kaşık tere yağ, 250gr gravyer, 1 avuç galeta tozu, tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Erişteyi az bir haşlayıp yağlanmış payrex kaba koyunuz.(1 parmak kalınlığında döşeyiniz) Napoliten sosun yarısını üzerine dökünüz. Ispanak yapraklarını (kullanacağınız kadarını) haşlayınız ve eriştelerin üzerine koyunuz. Mantarı istediğiniz büyüklükte doğrayıp sote yaptıktan sonra erişteye ilave ediniz. Galeta tozunu da üstüne serptikten sonra servis edebilirsiniz. Sosun kalan kısmını ve gravyeri yerken kullanırsınız.

Anahtar Kelimeler: Napoliten Erişte tarifi, Napoliten Erişte nasıl hazırlanır, Napoliten Erişte nasıl yapılır, Napoliten Erişte yemek tarifi, Napoliten Erişte yapılışı