Balık Mücveri
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg hamsi, 3adet yumurta, 1çay bardağı sıvıyağ, 3kaşık un, 3kaşık mısır unu, 1demet maydanoz, 1tatlı kaşığı nane, yenibahar, karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsileri yıkayıp ayıklayınız. Derin bir kap içinde balıkları, yumurtayı, unları, maydanoz ve baharatları karıştırınız. En sona bu karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp kızarıncaya kadar pişiriniz. (160–170 derece)
Anahtar Kelimeler: Balık Mücveri tarifi, Balık Mücveri nasıl hazırlanır, Balık Mücveri nasıl yapılır, Balık Mücveri yemek tarifi, Balık Mücveri yapılışı