Izgara Karides
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg büyük boy karides, 4diş sarımsak, ketçap, hardal, sirke, sıvıyağ ve tuz
HAZIRLANIŞI
Karidesleri tuzlu sirkeli suda haşlayınız. Süzüp soğuduktan sonra, kafaları ve kuyrukları kalacak şekilde soyunuz. Dövülmüş sarımsak, ketçap, hardal ve bir miktar sıvıyağdan sos hazırlayınız. Karidesleri bu sosa bulayıp yarım gün dolapta bekletin. Elektrikli ızgarada pişirip servis yaparsınız.
Anahtar Kelimeler: Izgara Karides tarifi, Izgara Karides nasıl hazırlanır, Izgara Karides nasıl yapılır, Izgara Karides yemek tarifi, Izgara Karides yapılışı