Karides Güveç Marmit

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

16 adet iri karides, 1çay bardağı konyak, 2 çay bardağı beyaz şarap, 1adet kare dilimlenmiş salatalık, 2adet kare dilimlenmiş domates, 1adet büyük havuç, 100gr bezelye, maydanoz,tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Çiğ karidesleri kızartınız. Piştikten sonra konyakta yakınız. Ardından beyaz şarap ilave ediniz. Yarıya inene kadar kaynatıp bütün garnitürlerini ekleyiniz. Karideslerini çıkartıp ayrı bir kap içine alınız. Suyuna balık beşamel sosu ekleyip 10dk pişiriniz. Tuz ve biberini katınız. Ayırdığınız karideslerin üzerine bu karışımı ilave edip maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Karides Güveç Marmit tarifi, Karides Güveç Marmit nasıl hazırlanır, Karides Güveç Marmit nasıl yapılır, Karides Güveç Marmit yemek tarifi, Karides Güveç Marmit yapılışı