Havuç Pilaki
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg havuç, zeytinyağı, 1adet soğan, 1fincan pirinç, 2diş sarımsak, 1kase yoğurt, az tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Halka halka doğranan havuçları ekleyiniz. 1fincan pirinç (önceden ayıklayıp ıslattığınız), az tuz ilave edip zeytinyağlı gibi pişiriniz. Bu malzemeyi, ayrı bir kaba alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz. Servis ederken maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Anahtar Kelimeler: Havuç Pilaki tarifi, Havuç Pilaki nasıl hazırlanır, Havuç Pilaki nasıl yapılır, Havuç Pilaki yemek tarifi, Havuç Pilaki yapılışı