Bademli Keşkül

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

50 gr kavrulmuş badem
30 gr mısır nişastası
1 paket vaııilya
200 gr toz şeker
4 yumurta sansı
4 bardak süt




HAZIRLANIŞI

Süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla ezip, yumurta sarısı ve vanilyayı buna ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın. 5 dakika sonra kavrulmuş, kabukları çıkartılmış ve çekilmiş bademi ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Kuplara veya kaselere boşaltın. Üzerlerini bademle süsleyip, servis yapın.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Bademli Keşkül tarifi, Bademli Keşkül nasıl hazırlanır, Bademli Keşkül nasıl yapılır, Bademli Keşkül yemek tarifi, Bademli Keşkül yapılışı