Humus
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5 su bardağı nohut,1su bardağı tahin, ½ zeytinyağı, 1,5 limon suyu, 3diş sarımsak, 2 çay kaşığı kırmızıbiber ve kimyon, tuz
HAZIRLANIŞI
Geceden ıslattığınız nohudu bol suda haşlayınız, kabuklarını çıkartınız. Bunu robottan geçirip püre haline getiriniz. Tahini, iyice dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırınız. Bütün malzemeyi bir servis tabağına koyup üzerine de baharatını ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Anahtar Kelimeler: Humus tarifi, Humus nasıl hazırlanır, Humus nasıl yapılır, Humus yemek tarifi, Humus yapılışı