Kalamar Yahni

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kalamar, 500gr soğan, 1 bardak zeytinyağı, ½ kahve fincanı sirke, 1çorba kaşığı, şeker, 2 bardak su, tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun. Gövdesi ve kolları ince doğranmış olan kalamarlar da soğanla beraber 10dk kavrulur. Suyunu çekince sirke ve 2bardak suyu ekleyiniz. Tuzunu da katıp ağır ateşte 2 saat pişiriniz.

Anahtar Kelimeler: Kalamar Yahni tarifi, Kalamar Yahni nasıl hazırlanır, Kalamar Yahni nasıl yapılır, Kalamar Yahni yemek tarifi, Kalamar Yahni yapılışı