Üzümlü Bıldırcın

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Kişi başına 1-2 bıldırcın, 250gr kuru üzüm, 2kaşık un, tuz, tereyağı, su




HAZIRLANIŞI

Bıldırcınları yıkayıp kurulayınız. Çukur bir tencerede kızartınız. Kızarınca biraz tuz ve birazda su koyup pişiriniz.
Üzümleri akşamdan ıslatmış olun ki kabarsınlar. Kabarmış olan üzümleri kurulayınız. Tereyağında çevirip sote yapın. Bıldırcının suyunu biraz un ile koyultun, üzümleri de içine ilave ediniz. Hepsini bir taşım kaynatarak servise hazır hale getirmiş olacaksınız.

Anahtar Kelimeler: Üzümlü Bıldırcın tarifi, Üzümlü Bıldırcın nasıl hazırlanır, Üzümlü Bıldırcın nasıl yapılır, Üzümlü Bıldırcın yemek tarifi, Üzümlü Bıldırcın yapılışı