Meyhane Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket bulgur, 1adet orta boy soğan, 2adet çarliston biber, 2adet rendelenmiş domates, 2yemek kaşığı margarin ya da tereyağı (veya 1çay bardağı sıvıyağ), 1yemek kaşığı salça, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı pul biber (Arzuya göre)




HAZIRLANIŞI

Bulguru ayıklayıp yıkayın ve süzülmeye bırakınız. Yayvan bir tencerede yağı hafifçe kızdırın; ince doğradığınız soğanı, ufak parçalara böldüğünüz biberi tencereye atınız ardından tahta bir kaşıkla 1-2dk karıştırınız. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ilave ediniz. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca bulguru, tuzu ve pul biberi ilave ediniz. Malzemenin üzerini 2parmak aşacak şekilde su ilave edip kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriniz.
Suyunu çeken pilavı tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatınız. Bu şekilde 10dk kadar dinlenmeye bırakınız. Dinlenen pilavı servis tabağına alarak sıcak servis yapınız.

Anahtar Kelimeler: Meyhane Pilavı tarifi, Meyhane Pilavı nasıl hazırlanır, Meyhane Pilavı nasıl yapılır, Meyhane Pilavı yemek tarifi, Meyhane Pilavı yapılışı