Kuzu Tandır Fırında

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet kuzu budu(kemiği çıkartılmış olacak), 1diş sarımsak, 1 avuç kekik, 1çay kaşığı tuz ve silme karabiber




HAZIRLANIŞI

Budu yıkayıp kağıt peçete ile kurulayınız. Sarımsağı ayıklayıp 2’ye bölünüz ve etin her tarafına gelecek şekilde ovunuz. Bir kapta kekik, tuz ve karabiberi karıştırıp etin her tarafına gelecek şekilde bulayınız. Eti fırın poşetine koyup ağzını kapattıktan sonra dayanıklı bir kaba yerleştiriniz.200derecede 2 saat kadar pişiriniz.
Servise sunmadan poşeti çıkarın, suyunu çekene kadar tekrar pişiriniz.(10dk kadar) Sıcak olarak servis yapınız.

Anahtar Kelimeler: Kuzu Tandır Fırında tarifi, Kuzu Tandır Fırında nasıl hazırlanır, Kuzu Tandır Fırında nasıl yapılır, Kuzu Tandır Fırında yemek tarifi, Kuzu Tandır Fırında yapılışı