Nane Likörlü Elma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg düzgün Amasya elması, 1şişe nane likörü, 100gr kaymak veya 1 ufak kutu kremşanti




HAZIRLANIŞI

Elmaları güzelce yıkayınız. Elmalar bütün kalacak şekilde kabuklarını soyunuz. Elmaların ortasını kabak oyacağı ile oyup çekirdeğini çıkartınız. Yayvan bir tencereye elmalarını koyup likörün tamamını boşaltınız ve kısık ateşte pişiriniz. Elmaların yeşil olması için likörün elmaların her tarafına değmesi gerekir, onun için pişirirken elmaları ara ara ters yüz etmelisiniz.
Elmalar, iyice yumuşayınca ocağın altını kapatınız. Soğuyan elmaları servis tabağına alıp ortasına kaymak veya kremşantiyi sürerek servis yapınız.

Anahtar Kelimeler: Nane Likörlü Elma tarifi, Nane Likörlü Elma nasıl hazırlanır, Nane Likörlü Elma nasıl yapılır, Nane Likörlü Elma yemek tarifi, Nane Likörlü Elma yapılışı