Tahinli Fava

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2su bardağı kuru bakla, 1çay bardağı zeytinyağı, 1adet orta boy soğan, 1demet dereotu, 1çay bardağı tahin, ½ limon, 2adet kesme şeker, az tuz(çay kaşığının ucu ile)




HAZIRLANIŞI

Baklayı geceden derin bir kap içinde ıslatınız. Ertesi gün ayıklayıp yıkadığınız baklayı 2-3dk kaynatıp suyunu süzünüz.
Daha sonra baklayı, soğanı, ince kıyılmış dereotunu, tuzu ve şekeri bir tencereye koyup baklalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Suyu malzemeyi örtecek kadar koyunuz ki fava sulu olmasın. Suyunu çektikten sonra baklayı blendırdan geçiriniz. Tahin, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp malzemeye ilave ediniz. Tahta kaşıkla karıştırınız. Soğudukta sonra servis tabağına alarak üzerini dereotu ve limon ile süsleyiniz.

Anahtar Kelimeler: Tahinli Fava tarifi, Tahinli Fava nasıl hazırlanır, Tahinli Fava nasıl yapılır, Tahinli Fava yemek tarifi, Tahinli Fava yapılışı