Marmelâtlı Bohça
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1paket margarin, 3yemek kaşığı yoğurt, 1çay bardağı pudra şekeri, 3su bardağı un, 1paket kabartma tozu, 5yemek kaşığı marmelât (kayısı, vişne, ahududu, böğürtlen olabilir)
HAZIRLANIŞI
Margarini eritiniz, ılınınca marmelât hariç tüm malzemeyi elinizle karıştırıp yumuşak bir hamur yapınız. Hamurdan küçük parçalar koparınız ve ortalarına marmelât sürünüz. Bunları bohça şeklinde kapatarak 170derecede 30-35dk kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis tabağında üzerine pudra serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Anahtar Kelimeler: Marmelâtlı Bohça tarifi, Marmelâtlı Bohça nasıl hazırlanır, Marmelâtlı Bohça nasıl yapılır, Marmelâtlı Bohça yemek tarifi, Marmelâtlı Bohça yapılışı