Kolay Tart
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1çay bardağı sıvıyağ, 1çay bardağı yoğurt, 3,5 çay bardağı un, 2çay kaşığı kabartma tozu, arzuya göre tuz
Harç için100gr beyaz peynir, 1demet dereotu, 100gr kaşar peyniri, 2adet yumurta, 1çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra yağlanmış payreks kalıba elinizle bastırarak yayınız. 170derecedeki fırında hamur hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Harcı için peynirleri, ince doğranmış dereotunu ve sütü karıştırıp tart hamurunun üzerine yayınız. Yumurtayı da bir kâse içinde çırpıp ardından harcın üzerine yayınız. Tekrar fırına koyup 170derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.(Tart hamurunu 1gün önceden de pişirebilirsiniz.)
Anahtar Kelimeler: Kolay Tart tarifi, Kolay Tart nasıl hazırlanır, Kolay Tart nasıl yapılır, Kolay Tart yemek tarifi, Kolay Tart yapılışı