İşkembe Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2kg kuşbaşı doğranmış işkembe, 2yemek kaşığı un, 2yemek kaşığı margarin, 1adet limon, 1adet yumurta, 2fincan sirke, 5diş sarımsak, 1çay kaşığının yarısı tuz ve 1tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Sakatatçıdan alacağınız 2kg kuzu işkembeyi kuşbaşı doğratınız. İyice yıkadıktan sonra kaynar suda yumuşayana kadar (2 saat kadar) haşlayınız. Pişen işkembeyi ılınmaya bırakınız.
Diğer yanda margarini eritin hafif cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edip sürekli karıştırınız. Üzerine de 4kepçe işkembe suyundan ilave ediniz. Boya kıvamına gelince ocağın altını kapatırsınız. Bu karışım soğuyunca içine yumurta sarısı ve limonu ilave edip iyice çırpınız ve çorbaya katınız. Karıştırıp 1–2 taşım kaynatınız çorbanız hazırdır.
Üzerine, ayıklayıp dövdüğünüz sirke ve tuzla karıştırdığınız sarımsakları ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapılır.
Kırmızıbiberi arzuya göre çorbanın üzerine serpiştirin ya da ayrı bir kapta servis yapınız.