Ispanaklı Kol Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3 adet yufka, 1 adet yumurta sarısı, ½ kg ıspanak, 1,5 yemek kaşığı margarin, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 1 kâse dolusu rendelenmiş taze kaşar, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 bardak su
HAZIRLANIŞI
Önce ıspanaklar yıkanır. Saplarıyla birlikte kaynar suya batırıp çıkarınız. Beşamel sos için ufak bir tavada yağ eritin ve içine ağır ağır un ilave ediniz. Bir yandan kısık ateşte karıştırırken süt ilave ediniz. 1dk daha karıştırıp ocağı kapatınız. İnce doğranmış ıspanak, 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir beşamel sosun içine eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Diğer taraftan büyük yuvarlak payreks yağlayınız. Yufkaları ortadan ikiye bölünüz ve her bir parçaya suyla karıştırılmış sıvıyağ sürünüz. Yarım ay şeklindeki yufkanın düz tarafına hazırladığınız malzemeden koyup sigara böreği şeklinde sarınız. Tepsinin ortasından başlayarak gül şeklinde, tepsiye diziniz. Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir. Üzerilerine de yumurtanın sarısını sürünüz.170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.