Balık Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5-2kg civarında kırlangıç, karagöz, iskorpit, lipsos, kayabalığı, levrek gibi büyük beyaz etli balıklar
1 çay fincanı sıvıyağ(arzuya göre 2 yemek kaşığı tereyağı), 2 adet çarliston biber, 2 adet domates, ½ limon, 2 adet defneyaprağı, 1 ufak kutu çiğ krema, 1çay bardağını dolduracak kadar maydanoz(yıkanmış ve ince doğranmış), 1 kutu mantar, az tuz ve karabiber




HAZIRLANIŞI

Ayıklanıp yıkanmış balıklar az su ile 1–2 taşım kaynatınız. Haşlama suyuna 3–4 yaprak maydanoz (saplarıyla birlikte), 2 yaprak defne atınız. Etleri fazla dağılmayacak şekilde haşlanan balıkları, kevgirden süzüp ılınmaya bırakınız.
Diğer taraftan yağ hafifçe kızartılıp içine ince doğranmış biber atılır 1-2 defa karıştırılır. Ardından rendelenmiş domatesi, doğranmış mantarı ve limon suyunu ekleyiniz. 1–2 taşım kaynatıp süzdüğünüz balığın suyunu da ilave ediniz. 5dk kadar pişiriniz.
Kılçığından ayrılmış iri parçalar halindeki balığa ince kıyılmış maydanozu ekleyip 2-3dk kadar pişiriniz ve ardından ocağın altını kapayınız. Çorba ılınınca 1 ufak kutu çiğ krema (creme fresh) ekleyip karıştırınız. Tuz ve karabiber de eklenir. 1,2dk kaynatıp sıcak olarak servis yapınız.

Anahtar Kelimeler: Balık Çorbası tarifi, Balık Çorbası nasıl hazırlanır, Balık Çorbası nasıl yapılır, Balık Çorbası yemek tarifi, Balık Çorbası yapılışı