Şam Sütlacı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 gr damla sakızı
350 gr pirinç
1/4 litre süt

Şurup için

1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı toz şeker
1/5 bardak su




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Şam Sütlacı tarifi, Şam Sütlacı nasıl hazırlanır, Şam Sütlacı nasıl yapılır, Şam Sütlacı yemek tarifi, Şam Sütlacı yapılışı