Kuru Meyveli Kek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet yumurta,1 neskafe fincanı yoğurt,1/2 neskafe fincanı sıvıyağ,1,5 neskafe fincanı şeker,3 neskafe fincanı un, 1paket kabartma tozu
İçine 2 avuç ceviz,5 adet kuru kayısı,5 adet kuru incir,1 avuç kuru üzüm




HAZIRLANIŞI

İlk önce yumurta, şeker, sıvıyağ ve yoğurt mikserde çırpılır. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir.1-2dk daha çırpılır. Ufak doğranmış kayısı, incir, üzüm ve irice dövülmüş ceviz ilave edilip tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
Ardından bu karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür.170 derecede 40-45dk pişirilir. Soğuyunca ters çevirtilip servis yapılır.(malzeme isteğe göre eksiltilip arttırılabilir)

Anahtar Kelimeler: Kuru Meyveli Kek tarifi, Kuru Meyveli Kek nasıl hazırlanır, Kuru Meyveli Kek nasıl yapılır, Kuru Meyveli Kek yemek tarifi, Kuru Meyveli Kek yapılışı