Kuru Meyveli Kek
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2 adet yumurta,1 neskafe fincanı yoğurt,1/2 neskafe fincanı sıvıyağ,1,5 neskafe fincanı şeker,3 neskafe fincanı un, 1paket kabartma tozu
İçine 2 avuç ceviz,5 adet kuru kayısı,5 adet kuru incir,1 avuç kuru üzüm
HAZIRLANIŞI
İlk önce yumurta, şeker, sıvıyağ ve yoğurt mikserde çırpılır. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir.1-2dk daha çırpılır. Ufak doğranmış kayısı, incir, üzüm ve irice dövülmüş ceviz ilave edilip tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
Ardından bu karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür.170 derecede 40-45dk pişirilir. Soğuyunca ters çevirtilip servis yapılır.(malzeme isteğe göre eksiltilip arttırılabilir)
Anahtar Kelimeler: Kuru Meyveli Kek tarifi, Kuru Meyveli Kek nasıl hazırlanır, Kuru Meyveli Kek nasıl yapılır, Kuru Meyveli Kek yemek tarifi, Kuru Meyveli Kek yapılışı