İrmik Helvası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı irmik,3 dolu yemek kaşığı margarin (istenirse tereyağı),2 su bardağı toz şeker,3,5 bardak su,1 kahve fincanı çamfıstığı




HAZIRLANIŞI

Bir tencereye margarini koyunuz ve eritiniz. Önce çamfıstığını koyup fıstıklar sararıncaya kadar çeviriniz. Sonra irmiği ilave edip (50dk.) irmikler kıvamını buluncaya kadar çeviriniz. Mümkün olduğu kadar kısık ateşte olmalıdır.
Kavrulan irmiğe önceden kaynattığınız suyu ilave ederek karıştırınız. Ardından toz şekeri ilave edip ve tekrar karıştırınız. Ocağın altını iyice kıstıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız. 5dk. Sonra tencereyi ateşten alarak ılınmasını bekleyiniz.
Ilınan helvayı servis tabaklarına koyup üzerlerine tarçın serpebilirsiniz.(Arzuya

Anahtar Kelimeler: İrmik Helvası tarifi, İrmik Helvası nasıl hazırlanır, İrmik Helvası nasıl yapılır, İrmik Helvası yemek tarifi, İrmik Helvası yapılışı