Zeytinyağlı Bulgurlu Kereviz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 adet kereviz,1 adet soğan,1 çay bardağı zeytinyağı,1 adet limon,1 tatlı kaşığı un,6 adet kesme şeker,2 diş sarımsak,1 adet havuç,1 yemek kaşığı bulgur,4–5 tane kereviz sapı, az tuz




HAZIRLANIŞI

soğanı ince doğrayıp, zeytinyağında hafifçe çeviriniz. Küp olarak doğradığınız havuçları da içine atınız. Sarımsak ve 3 adet kereviz yaprağını ve saplarını da atıp 1–2 kez çeviriniz.
Diğer tarafta kerevizleri soyup 2’ye bölünüz. İçlerini oyup yayvan bir tencereye dizin. Üzerine unu ve limonu biraz su ile çırptıktan sonra dökünüz. Bulguru ilave ediniz her kerevizin ortasına 1 adet gelecek şekilde şeker koyunuz. Tuzunu da ilave edip 2 su bardağı suyu da ekleyiniz. Kısık ateşte 45dk. Pişiriniz.
Soğuyunca servis tabağına alırken etrafındaki malzemeleri kerevizlerin içine doldurunuz ve kereviz yaprakları ile süsleyiniz.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Bulgurlu Kereviz tarifi, Zeytinyağlı Bulgurlu Kereviz nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Bulgurlu Kereviz nasıl yapılır, Zeytinyağlı Bulgurlu Kereviz yemek tarifi, Zeytinyağlı Bulgurlu Kereviz yapılışı