Hünkar Beğendi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

200gr kuzu eti, 2adet patlıcan, 1adet soğan, 2adet domates, 2adet sivribiber, 1kaşık salça, 2kaşık un, 1,5bardak süt, sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Kuzu etini doğrayıp kavurun. Üzerine soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Salçasını koyun, az sıcak su dökerek pişmeye bırakın. Etler pişince doğradığınız domates ve biberi ekleyin. Patlıcanları közleyin, ılındığında kabuklarını soyarak doğrayın. Bir tencere içinde yağı kızdırıp unu kavurun; patlıcanları içine dökün. 2dk kavurup sütünü dökün. Kıvamı gelince ocaktan indirip servis tabağına alın, üzerine etli harcı dökün.

Anahtar Kelimeler: Hünkar Beğendi tarifi, Hünkar Beğendi nasıl hazırlanır, Hünkar Beğendi nasıl yapılır, Hünkar Beğendi yemek tarifi, Hünkar Beğendi yapılışı