Krem Karamel

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 bardak süt
8 yumurta
1 su bardağı oz şeker

Karamel için

1 bardak toz şeker
1 bardak su




HAZIRLANIŞI

Karameli hazırlamak için bir bardak şekeri ve bir hardak suyu küçük bir kaba koyup, kısık ateşte karamel rengi alana dek karıştırarak pişirin.
Fazla koyulaştırmadan ocaktan alın. Servis kaplarına boşaltın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Süt ve şekeri ilave edin. Çırpmaya devam ederek hazırladığınız karışımı karamelin üzerine dökün. Krem karamel kaplarını içinde su olan bir tepsinin içine yerleştirin. Orta ateşte üstü pembeleşene kadar pişirin. Ters çevirip, servis yapın.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Krem Karamel tarifi, Krem Karamel nasıl hazırlanır, Krem Karamel nasıl yapılır, Krem Karamel yemek tarifi, Krem Karamel yapılışı