Etli Bamya
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr kuşbaşı et
1kg taze bamya
2adet soğan
3adet domates
100gr margarin
1adet limon
1fincan sirke
tuz
HAZIRLANIŞI
Bamyaları yıkayarak saplarını kesin. Üstüne tuz serpip sirke gezdirin, beklesin. Bir tencere içinde margarini eritin soğanı ve eti kavurun. Etler iyice yumuşayınca yıkayıp süzdüğünüz bamyaları aktarın, üzerine domatesleri de ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu ayarlayarak limon suyu katın, kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Anahtar Kelimeler: Etli Bamya tarifi, Etli Bamya nasıl hazırlanır, Etli Bamya nasıl yapılır, Etli Bamya yemek tarifi, Etli Bamya yapılışı