Yayla Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1çaybardağı pirinç, 1fincan un, 1fincan sıcak süt, 2bardak yoğurt, 1adet yumurta sarısı, 7bardak su, 50gr margarin, 1tutam nane, tuz




HAZIRLANIŞI

Suyu kaynatın, içine yıkadığınız pirinci katıp haşlayın. Bu arada; yoğurt, süt, un ve yumurta sarısını bir kap içinde çırpın bu karışımı topak etmeden kaynayan suya karıştırın. Yoğurdun kesmemesi için önce sudan birkaç kaşığı bulamaca karıştırın ardından tencereye dökün. 10dk daha kaynatın. Bir tava içinde margarini eritin, naneyi serpin; kaynayan çorbaya karıştırın. Ilınınca servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Yayla Çorbası tarifi, Yayla Çorbası nasıl hazırlanır, Yayla Çorbası nasıl yapılır, Yayla Çorbası yemek tarifi, Yayla Çorbası yapılışı