Yayla Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

30adet hazır baklava yufkası, 2adet soğan, 500gr yağsız kıyma, 1paket margarin, tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tava içinde margarini eritin. Ayrı bir tava içinde de 4kaşık margarinde soğanı ve kıymayı kavurun.(önceden erittiğiniz margarinden alın) ikisi de bir kenarda dursun.
Yufkaları tek tek tezgah üzerindeyken kullanacağınız tepsi büyüklüğünde kesin. Artan dilimleri de kullanacaksınız. Dilimleri yağlaya yağlaya (1tatlı kaşığı kadar yağ) tepsiye dizin. 15tanesini serince kıymayı yayın artan dilimleri de düzgünce serin, aynı işlemi devam ettirin yufkalar bitsin. Dizme işi bitince böreği çiğden dilimleyin. Kalan yağı üzerine ve kesik aralarına gezdirin. 160derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Yayla Böreği tarifi, Yayla Böreği nasıl hazırlanır, Yayla Böreği nasıl yapılır, Yayla Böreği yemek tarifi, Yayla Böreği yapılışı