Hünkar Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300gr kıyma, 3adet soğan, 3adet domates, 1paket margarin, 100gr mantar, 100gr rende kaşar, ½ bardak su, 1,5bardak un, tuz




HAZIRLANIŞI

Donmuş margarini (125gr) bir kap içinde bıçak yardımıyla una yedirin. Kırıntı gibi olsunlar. Ardından ½ bardak suyu kullanarak hamur yapın. Buzdolabında 20dk bekletin. Soğanı ve mantarı doğrayın, az yağda kavurun. Kıymayı ise ayrı bir kapta kavurun. Pişen mantarlı karışıma aktın ve ocağın altını kapatın. Kullanacağınız tepsiyi yağlayın. Dolaptan aldığınız hamuru merdaneyle açarak tepsiye serin. 200derecede kızarana kadar pişirin.(10dk) Fırından çıkarınca üzerine kıymalı karışımı yayın kaşar peynirini serpin yuvarlak dilimler yaptığınız domatesleri sıralı dizin 170derecede 10dk daha pişirin.

Anahtar Kelimeler: Hünkar Böreği tarifi, Hünkar Böreği nasıl hazırlanır, Hünkar Böreği nasıl yapılır, Hünkar Böreği yemek tarifi, Hünkar Böreği yapılışı