Ispanaklı Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet yufka, 300gr ıspanak, 1adet soğan, 1adet yumurta, 75gr margarin, 2,5bardak süt, 1kaşık dolmalık fıstık, 1kaşık kuş üzümü, sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Yumurta sıvıyağ ve sütü çırpın, soğanı ve yıkadığınız ıspanağı doğrayın. Kuş üzümünü ıslayın. Soğanı az yağda kavurun, içine fıstık katın. Ispanakları kaynar su içinde 2dk haşlayın ve suyunu süzün ve soğan ile karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın, üzerine yufka serin. Bu yufkaya sütlü karışımdan sürün, ıspanak yayın ve kuş üzümünden serpin. Sütlü karışımdan biraz daha yayın ve diğer katlarını tamamlayın. En üstteki yufkaya da sütlü karışımla bulayın 160derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Ispanaklı Börek tarifi, Ispanaklı Börek nasıl hazırlanır, Ispanaklı Börek nasıl yapılır, Ispanaklı Börek yemek tarifi, Ispanaklı Börek yapılışı