Elmalı Turta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet elma, 125gr margarin, 1,5bardak un, 1bardak şeker, ½ bardak su, 1tatlı kaşığı tarçın, 1fincan kuru üzüm




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, geniş bir kap içine alarak ortasını açın. İçine donmuş margarini katıp bıçak yardımıyla birbirine yedirin. Kırıntı gibi olacaklar. Ardından suyu katıp yoğurun, bu hamuru buzdolabında 1saat dinlendirin. Bu arada elmaları ince ince dilimleyin, üzerlerine şekeri ve tarçını serperek harmanlayın. Dilimler dağılmasın. Hamuru dolaptan çıkardığınızda merdaneyle düzleştirin.(kullanacağınız turta kalıbı şeklinde olsun) Elma dilimlerini dizin, kuru üzümü serpin. 160derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Elmalı Turta tarifi, Elmalı Turta nasıl hazırlanır, Elmalı Turta nasıl yapılır, Elmalı Turta yemek tarifi, Elmalı Turta yapılışı