Meyaneli Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet tavuk, 2bardak tavuk suyu, 1adet soğan, 1adet yumurta sarısı, 4kaşık un, 1adet limon, tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın, ılındığı vakit tuz ve limon ile ovun. Fırında 15dk kızartın. Soğanı doğrayın, yağda kavurun, unu katıp iyice karıştırın. Unun rengi dönünce yavaş yavaş tavuk suyundan ilave edin. Karıştırın ki top olmasın. Kıvamı koyu olursa biraz daha tavuk suyu ile açabilirsiniz. Yumurta sarılarına limon sıkarak çırpın, bu karışımı ocağın altını kapattıktan sonra soğanın üzerine yedirin. Bu sosu kızaran tavuğa bulayarak sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Meyaneli Tavuk tarifi, Meyaneli Tavuk nasıl hazırlanır, Meyaneli Tavuk nasıl yapılır, Meyaneli Tavuk yemek tarifi, Meyaneli Tavuk yapılışı