Etli Karışık Dolma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kıyma, 500gr dolmalık biber, 5adet domates, 2adet soğan, 1bardak pirinç, ½ demet maydanoz, 1kaşık margarin, 1kaşık sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Biberlerin içini açıp yıkayın, domateslerin içini ise oyun. Pirinci yıkayın, soğanları doğrayın. Karıştırma kabı içinde kıymayı, domates içlerini, pirinci, soğanı, maydanozu karıştırın. Az su ve 1kaşık sıvı yağ ile yoğurun. Hazırladığınız harç ile sebzeleri doldurun bir tencere içine dizin. Suyunu ayarlayın, margarini minik parçalara bölün aralara koyun. Önce orta ısıda sonra da kısık ateşte pişirin. Harç artarsa patates de doldurabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Etli Karışık Dolma tarifi, Etli Karışık Dolma nasıl hazırlanır, Etli Karışık Dolma nasıl yapılır, Etli Karışık Dolma yemek tarifi, Etli Karışık Dolma yapılışı