Yayla Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1çay bardağı pirinç, 3kaşık un, 4kaşık yoğurt, 1kaşık margarin, 1adet yumurta sarısı, 1çay bardağı süt, 10bardak su, tuz, nane
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda ıslatıp yıkayın. Bir tencere içine 10bardak suyu koyun, pirinci ilave edip kaynatmaya başlayın. Süte un katıp iyice karıştırın, topak olmasın ardından yoğurdu ekleyin. Bu karışımı kaynayan pirince katıp karıştırın. 10dk daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Yumurta sarısını çırpın içine 2kaşık kadar çorbadan ekleyin ve pişen çorbanın üzerine dökün. Ocağın altını kapatıp yemeğe nane serpin.
Anahtar Kelimeler: Yayla Çorbası tarifi, Yayla Çorbası nasıl hazırlanır, Yayla Çorbası nasıl yapılır, Yayla Çorbası yemek tarifi, Yayla Çorbası yapılışı