Dana Haşlama
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kemikli dana eti, 1adet soğan, 5adet patates, 2adet havuç, 1bardak konserve bezelye, 1kaşık margarin, ½ demet maydanoz, 12bardak su, tuz
HAZIRLANIŞI
Dana etini bir tencere içinde yağ kullanmadan suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sararınca az su ayarlayıp bir saat kadar haşlayın. Patatesleri küp küp; havuçları da jülyen doğrayın. Soğanı ise halka şeklinde doğrayın. Haşlanan ete soğanı, margarini ve diğer sebzeleri ekleyin. 12bardak da normal su katın. Kısık ateşte 30dk pişirin. Sebzeler yumuşasın. Servise sunarken maydanoz serpin.
Anahtar Kelimeler: Dana Haşlama tarifi, Dana Haşlama nasıl hazırlanır, Dana Haşlama nasıl yapılır, Dana Haşlama yemek tarifi, Dana Haşlama yapılışı