Özbek Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç, 100gr margarin, 1adet havuç, 1fincan dolmalık fıstık, 1fincan kuş üzümü, 3bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı tarçın




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu sıcak suda ıslayın, kuş üzümünü de ıslayın şişsin. Havucu rendeleyin. Pirinci yıkadığınızda, bir tencerede yağı eritin fıstığı ve kuş üzümünü kavurun; pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç kavrulunca havucu ve suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Servis ederken tarçın serpebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Özbek Pilavı tarifi, Özbek Pilavı nasıl hazırlanır, Özbek Pilavı nasıl yapılır, Özbek Pilavı yemek tarifi, Özbek Pilavı yapılışı